vineri, 11 noiembrie 2011

Cu dragoste despre sectorul meu

Adica sectorul 1 al capitalei noastre.
Mereu mi-am spus ca acele PPS-uri intitulate “se intampla in Romania” cu poze care mai de care mai trasnite, sunt facaturi ale unor indivizi uraciosi, carora le place rada de tarisoara noastra si de oamenii ei.
Ei bine, m-am convins ca sunt cat se poate de reale si ca Dorel chiar exista. Cel putin la mine in sector. Un exemplu cat se poate de concludent il am in fata ochilor in fiecare dimineata, in drum spre serviciu. La intersectia soselei Bucuresti - Targoviste cu Sisesti s-au gandit ei (nu stiu care, probabil alesii de la primaria sectorului) sa mai faca o banda de circulatie, pentru ca sa faci la stanga spre Sisesti este o adevarata aventura. Mai ales dimineata, cand e foarte aglomerat si, cum e absolut normal la noi, destul de multi “jmecheri”  nu-si asteapta randul civilizat la semafor, ci incearca sa se bage cat mai in fata, pe unde apuca, ca sa sara coloana ce asteapta ca fraiera.
In fine, un lucru bun, mi-am spus, o banda in plus. Incap mai multi, reusesc sa treaca de semafor si nu se mai face coada cat o zi de post in fiecare dimineata.
Lucrarile au inceput de cateva luni. De prin mai sau iunie. S-au lalait o gramada de timp pentru 100  de metri acolo, dar nu asta-i problema. Problema este ca, exact pe directia viitoarei benzi de circulatie se afla un stalp.  Discutam cu sotul mereu cand treceam pe acolo “sa vezi cat o sa le ia pana muta stalpul asta plin de cabluri”.
Acum cateva zile mi-a cazut fata cand am vazut ca deja au turnat asfaltul, dar stalpul este tot acolo.
Deci, nu pot sa cred asa ceva! Nu poate fi adevarat! La ce naiba au mai facut banda asta daca oricum nu se poate folosi?  Dar daca cineva care nu cunoaste zona intra tare in curba si se opreste direct in stalp?
Imi pare rau ca nu am facut  o poza, dar o sa fac in mod sigur si o s-o trimit pe la toate ziarele si posturile tv.  Macar sa vada toata lumea.

Si daca tot am inceput sa-mi laud sectorul in care locuiesc, sa continui.
In primul rand una din stradutele pe care trec, Dobrogeanu Gherea cred ca se numeste, straduta pe care anul trecut au refacut-o de la zero. S-a muncit ceva la ea, dar a iesit perfect. Ei bine, anul asta, in primavara cred, s-au apucat de spart trotuarele. De la cap la coada, pe ambele parti, au facut un sant in care au bagat niste tuburi, in care urmeaza sa se bage cablurile de pe stalpi. Initiativa in sine este salutara dar, daca stiau ca au de gand sa sparga si pe acolo, de ce n-au facut-o inainte de asfaltare?
Ce intrebari tampite pun!
Acum, de vreo 2 luni au inceput sa sparga strada. Pe lungime si pe latime, de-a latul, de-a lungul si de-a curmezisul. Schimba conductele de gaz si toata tevaraia aferenta.
Peste tot gropi, santuri si mizerie. Si cum astazi a inceput sa ploua, imi inchipui mocirla pe care o s-o vad maine.
Adica, eu trebuie sa cred ca ei habar nu aveau anul trecut ca vor face rk la instalatiile de gaz de pe strada aia? Uite ca nu cred.

Cum nu cred nici faptul ca este absolut necesar sa plantezi flori aproape in fiecare luna. ieri, de exemplu, in parcul Kiseleff se plantau panselute. Vine iarna, dar ce conteaza?
Ma intreb si eu, nu s-ar putea planta trandafiri de exemplu?  Nu sunt prea pretentiosi si nici nu trebuie sa-i inlocuiesti mereu. Eu sunt de acord ca, tufanelele acelea in toate culorile, sunt foarte frumoase, dar anul urmator trebuiesc altele.
Am incercat si eu in gradina proprie si personala, dar am renuntat cand am vazut ca anul viitor n-au mai iesit. Asa ca am revenit la clasicele crizanteme.
Cred ca banii aruncati in fiecare luna, in fiecare sezon pe flori, floricele, tufanele, s-ar putea folosi cu totul altfel, ceva absolut necesar. Nici rulourile de gazon puse peste tot nu mi se par absolut necesare. Mai ales ca se pun, nu le uda nimeni si dupa o vreme arata ca dracu’, deci trebuiesc inlocuite.
Nu mi s-a parut necesara nici imprejmuirea fiecarui pom si stalp cu cate 2 randuri de borduri. Iar n-am inteles de ce la fiecare colt de strada au montat niste garduri metalice. Nu inteleg la ce folosesc.
Si nu inteleg cum poti da autorizatie de constructie pentru un bloc de 5-6-7 etaje intre doua case, la un metru distanta de geamurile lor, a caselor.
Insa pomi n-am vazut sa se planteze. Doar pe ici pe colo tuya.

Eh, asa este. Probabil ca voi face un “serial”  despre sectorul meu. Sectorul 1 al capitalei.
“Capitala capitalei” cum ii place domnului Chiliman sa spuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu