marți, 7 februarie 2012

Sa plece iarna!

Deja simt ca nu mai rezist. M-am saturat de zapada, de ghetus, de ger, de vant si viscol, m-am saturat de iarna pana in gat.
Nu mai suport sa pun pe mine tot ce gasesc mai gros prin casa, nu mai suport caciula imensa pe care trebuie sa o port, nu mai suport sa merg incordata pana la ultima molecula, de frica sa nu cad, nu mai suport sa cobor scarile la metrou cu spaima ca s-ar putea sa alunec si sa ajung la capatul lor mai repede decat ar fi normal...
Daca va mai ninge mult n-o sa mai am unde da zapada. Deja, in fata casei, troianul facut din zapada adunata are vreo 2 m. Ma gandesc cu groaza ce-or face plantele de sub el.
Pomii au crengile imbracate in gheata de la ploaia de sambata. Mi-e mila de magnoliile mele care erau pline de boboci. Ma gandeam ca in primavara vor fi pline de flori. Cel mai mult ma ingrijoreaza Magnolia Grandiflora, care este de origine italiana si care nu stiu cum va suporta gerul de -20 de grade.
Noaptea trecuta n-am putut sa dorm din cauza vantului. Avea o viteza nebuna si facea un zgomot de filme horror. Dimineata am parcurs distanta de la metrou pana la birou in jumatate din timpul obisnuit. Asta din cauza vantului care-mi batea din spate si ma forta sa alerg. Nu ma gandeam decat ca voi prinde vreo bucatica de gheata sub talpa si-o sa ma duc de-a berbeleacu, dar nu ma puteam opri din alergat, atat de puternic era vantul.
Una din colegele de birou este blocata la domiciuliu inca de vineri. Problema este ca nu are curent electric, nu are apa si nici caldura. Locuieste intr-un sat la vreo 50 km de Bucuresti, unde lumea inca se mai incalzeste cu lemne si scot apa din fantana. Ei si-au facut put propriu, au Butan Gaz, dar daca nu ai curent, nu ai nimic.
M-a sunat dimineata sa-mi spuna ca nu poate ajunge si era inghetata bocna. Are in casa 2 grade. Au dat telefoane disperate dupa ajutoare, au plecat cei de BGS dupa ei, cu masini de teren si cu un plug, insa s-au impotmolit din cauza vantului care spulbera zapada si o aseaza fix in drum.
Ma gandeam sa o sun si sa-i spun sa mearga totusi pe la vecinii ce se incalzesc cu lemne, sa-i primeasca si pe ei doi in casa, pana se mai linisteste vremea asta oribila. Insa n-am sunat-o pentru ca imi spunea ca nu mai are baterie la telefon si nici nu au unde sa-l incarce si poate putinul de baterie pe care il mai au o sa le trebuiasca pentru altceva. Dar cred ca o sa se gandesca si ei la varianta cu vecinii.
Tocmai am auzit la radio ca s-a prelungit codul portocaliu de viscol pana pe 12 februarie. Clar nu mai rezist. cand aud vorbele astea imi vine sa plang.
Nu mi-a placut iarna niciodata, zapada nici atat, insa acum nu pot s-o sufar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu