sâmbătă, 29 octombrie 2011

Gradina Bakker – produse olandeze, servicii romanesti

Pasionata de gradinarit cum sunt, am apelat de multe ori la Gradina Bakker. Produse excelente, toate s-au prins si s-au dezvoltat superb. Daca respecti intocmai indicatiile de plantare si ingrijire nu ai cum sa dai gres.
            Pentru ca am fost oarecum multumita de serviciile lor (in proportie de 80%) si pentru ca in aceasta toamna mi-au mai venit cateva idei de amenajare si plantare, m-am gandit sa apelez din nou la ei.
            Toate bune si frumoase. Am primit catalogul prin posta, gratis, mi-am ales plantele si am lansat comanda. Destul de mare, avand in vedere ca suma se ridica undeva la 2.300-2.400 de lei.
            In fine, totul se intampla pe la inceputul lunii septembrie. Primesc la un moment dat un email de la ei in care mi se solicita sa achit un avans de 40%, avans regasit in factura atasata. Mi-am spus ca este absolut normal, pentru suma este foarte mare si isi iau masuri de precautie.
            Am dat fuga la banca, chiar a doua zi, si am depus avansul in contul lor, pentru ca asa mi s-a parut ok. Revin la birou, scanez ordinul de plata si-l trimit prin email, asa cum mi s-a solicitat, cu rugamintea de a-mi confirma la randul lor faptul ca au primit OP-ul si ca le-au intrat banii in cont. Ceea ce, probabil, s-a intamplat imediat, deoarece am depus banii direct la banca cu care lucreaza.
            Si astept. Si astept. Si astept.
            Dupa 2-3 zile le dau din nou email si-i rog frumos sa-mi confirme ca au primit OP-ul si ca banii sunt in cont. Se “oboseste” in sfarsit cineva sa-mi raspunda si sa-mi spuna ca da, este totul in regula, au primit OP-ul, au intrat banii si imi multumesc pentru amabilitate si promtitudine. Ca sa vezi!
            De asemenea imi mai spun: “Va multumim pentru achitarea avansului. Comanda dvs. va fi onorata in luna octombrie si va vom informa prin SMS cand coletul dvs pleaca spre destinatie, iar dupa doua-trei zile veti fi contactata de curier pentru a stabili intervalul orar de livrare si adresa.
            Ce draguti sunt, zic eu, comanda este mare, cantareste ceva, deci nu ma mai duc la posta sa ridic coletul, il aduc acasa.
            Si astept. Si astept. Si astept. Luna octombrie se apropia de sfarsit si comanda mea inca nu ajungea. Ei, nu-i bai, zic eu sotului care facea ca trenul, o sa vina. Si-asa nu avem timp acum de plantat ca avem alte lucruri pe cap.
            Primesc sms in data de 24.10.2011 in care mi se spune ca tocmai ce mi s-a expediat coletul, iar valoarea de ramburs este de...ghici ghicitoarea mea. 2.314,6 lei.
Imi cade fata, ma enervez si le raspund frumos sa aiba in vedere faptul ca eu deja am achitat 40% din comanda, deci sper sa nu am probleme la ridicarea coletului.
            Nu-mi raspunde nimeni, normal.
            Aseara, cand ajung acasa, gasesc avizul de la posta (deci tot eu trebuie sa ma duc sa car 26 kg, atat are coletul) in care valoarea de ramburs este...este...este...2.314,6 lei.
            Ma apuca toti nervii, pun mana pe telefon si sun la stimata gradina Bakker sa fac scandal. Imi raspunde o domnisoara cu voce suava care-mi spune ca nu-i mare branza, problema aceasata o rezolva ei, sa nu-mi fac griji, trebuie doar sa trimita ei un fax la posta, in care sa specifice ca eu am de plata alta suma. Chestiunea este ca la ora aceea, 18.00, nu mai este niciun sef la birou si nu are cine sa ia o asemenea hotarare, sau sa semneze hartia...habar nu am.
            OK, si eu ce fac? Cand intru in posesia plantelor?  Nu stie domnisoara. Cand va ajunge faxul la posta. Aha, cand va ajunge faxul la posta? Nici asta nu stie, dar o sa ma sune.
            Si ma suna azi de dimineata sa-mi spuna ca abia luni se va rezolva problema, pentru ca astazi, fiind sambata, nu mai este nimeni nici la posta nici la Bakker, deci nu-i nici o cale.
            Din ce in ce mai agitata, o intreb de ce nu au luat de la inceput in calcul faptul ca am achitat 40% din comanda si de ce trimit coletul cu valoarea totala a comenzii de rambursat.
            Pai, zice duduia, noi nu putem trimite la posta un colet cu valoare mai mica decat cea reala.
            Ce spui Franz? Cum adica? Cu cine crezi ca vorbesti?
            Imi mai zice ca o sa ma sune in momentul in care totul va fi ok si eu voi putea sa ma duc sa ridic coletul. Cand? Nu stie, dar crede ca luni. Si plantele acelea ce vor face pana luni, inchise intr-o cutie si intr-un spatiu incalzit? Ca doar e aproape iarna si posta sigur e incalzita.
            La fel de suav ii spun ca ma mai gandesc pana luni daca ridic coletul sau daca ii reclam la protectia consumatorului ca mi-au tinut banii o luna si jumatate, bani pe care ii voi cere inapoi cu dobanda, normal. Nici o problema, zice domnisoara, cum doriti.
            In concluzie, pacat de produsele pe care le vand. Sunt nemaipomenite. Dar, daca oamenii sunt genul  „lasa ba, ca merge-asa”...nu au decat de pierdut.

            Scriind acum despre patania cu Gradina Bakker mi-am amintit de alta peripetie, tot recenta, cu o alta firma ce se vrea serioasa. Firma care vinde electrocasnice in principal. De la ei am comandat un cuptor electric. Acolo alt circ. O sa scriu si despre asta in urmatoarele zile.


3 comentarii:

  1. Astia se comporta de parca ar avea monopol pe piata. "Nicio problema, reclamati-ne". No bine.... in locul tau, asta as face: i-as reclama. Si n-au decat sa-ti trimita alte plante, ulterior, daca astea se vor fi uscat pana luni.

    RăspundețiȘtergere
  2. SARLATANI si hoti hoti , trimit plante uscate , consuma tone de hartie cu reclame cu promisiuni cadouri , premii , etc. fac de rusine Gradina Bakker pt oriunde ar lucre tot romani hoti se cheama . Am comandat trandafiri si capsuni , am platit 156,89 pentru 2 trandafiri si 24 capsuni si am primit plante uscate dar un GRANDE CADEAU : 4 Canute de ceramic proasta si tot felul de reclame premii et. Eu am mai luat ac. pacaleala acum 2 ani si acum 4 ani , dar credeam ca s-a mai schimbat mentalitatea , or mai fi murit hotii , ..... Atentie mare nu mai comandati , sunt pietele pline cu plante bune .

    RăspundețiȘtergere
  3. SARLATANI si hoti hoti , trimit plante uscate , consuma tone de hartie cu reclame cu promisiuni cadouri , premii , etc. fac de rusine Gradina Bakker pt oriunde ar lucre tot romani hoti se cheama . Am comandat trandafiri si capsuni , am platit 156,89 pentru 2 trandafiri si 24 capsuni si am primit plante uscate dar un GRANDE CADEAU : 4 Canute de ceramic proasta si tot felul de reclame premii et. Eu am mai luat ac. pacaleala acum 2 ani si acum 4 ani , dar credeam ca s-a mai schimbat mentalitatea , or mai fi murit hotii , ..... Atentie mare nu mai comandati , sunt pietele pline cu plante bune .

    RăspundețiȘtergere