vineri, 30 martie 2012

Curatenia de primavara

A inceput curatenia de primavra prin Bucuresti, curatenie care se face in acelasi stil dambovitean, deja consacrat.
Problema este ca nu se face peste tot, chiar si in stilul mentionat mai sus. Adica cea mai mare parte a fortelor sunt concentrate in centru, in jurul Guvernului, pe Kiseleff, pe la Arcul de Triumf, Aviatorilor...ma rog, zone “bune” cum se zice. La margine nema.
De fapt, sa nu fiu chiar rautacioasa, au fost si prin marginea sectorului cativa oameni de la curatenie, imediat dupa ce s-a topit zapada, au adunat mizeriile ramase in urma zapezii, si au fost multe rau, dupa care au uitat de zonele respective.
In rest s-au toaletat pomii, s-au adunat frunzele, s-a greblat si, normal, s-au plantat nelipsitele panselute ale minunatului sector in care locuiesc.
Bine, primarul nostru are o pasiune pentru panselute, dar de ce crede ca noi, cei care nu locuim in zonele “bune” ale sectorului unu, nu meritam o panseluta acolo? Sau de ce considera ca strazile noastre, alea mai marginase, nu merita maturate zilnic?
Noi nu platim aceleasi taxe si impozite ca si cei din zona “buna” a sectorului pe care il carmuieste de atatia ani?
Dimineata am vaut o faza de milioane, demna de un film cu prosti.
Eram la trecerea de pietoni de langa Guvern, asteptand culoarea verde. Pe partea cealalta statea un grup mare de oameni de la curatenie, nu mai stiu exact ce firma are contract cu sectorul 1, toti inarmati cu maturi, greble si ce mai au ei nevoie ca sa-si faca treaba.
Erau destul de veseli si galagiosi si spargeau seminte cu o dexteritate de invidiat.
Bineinteles, cojile zburau pe jos in voia cea buna. M-a umflat rasul. Cand am traversat strada, in locul in care statusera ei ara un covor  pestrit din coji de seminte, albe si negre, de floarea soarelui sau de dovleac, pentru ca fiecare sparge semintele pe care le prefera, nu?
Dar, probabil, considera ca daca ei fac curatenia in zona au si dreptul de a face mizerie, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu